°1986, Kortrijk, historicus, schrijver en spreker
-Auteur van 5 non-fictieboeken en 2 kinderboeken
-Winnaar Vlaamse Scriptieprijs 2008
-Winnaar Groene Waterman Publieksprijs 2012
-Nominatie VPRO Bob den Uylprijs 2012
-Derde plaats Kinder- en Jeugdjury 2019 (cat. 8-10 jaar) voor ‘Waarom een bos geen ramen heeft’
-Winnaar publieksprijs Beste Filosofische Kinderboek 2022 voor ‘Hoge beren vangen veel wind’
-10.000 exemplaren verkocht van ‘Vroeger was alles anders’
Van 2004 tot 2008 volgde hij een opleiding in de Moderne Geschiedenis aan de KULAK/KU Leuven. Met een thesis over DDR-nostalgie in Oost-Duitsland kroonde hij zich tot winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs 2008.
Daarna werd De Rynck een ‘meester’ in de Vergelijkende en Internationale Politiek (KU Leuven). Hij verrichtte onderzoek in de Palestijnse Westelijke Jordaanoever en in Israël voor een nieuwe thesis, Us here, them there. Is er Apartheid in Israël en de Westbank?
In oktober 2011 verscheen zijn boekdebuut, De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo (EPO), over de oorlog in ex-Joegoslavië en de sporen van verzoening vandaag. Het boek werd zeer positief onthaald in de media, won de Groene Waterman-publieksprijs en werd genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl-prijs voor het beste Nederlandstalige reisboek. Er volgde ook een lezingentournee.
Zijn tweede boek, IJzeren oogst. Een reis door Europa en de Grote Oorlog (De Bezige Bij Antwerpen), verscheen in 2014, naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Hij bezocht de plaatsen waar de belangrijkste veldslagen zich hebben afgespeeld, van Ieper over de Balkan tot Wit-Rusland en Oekraïne. Ook dit werk kreeg positieve reacties vanuit de media en werd gekoppeld aan een reeks lezingen. In 2017 verscheen een vervolg daarop: In Europese velden (Manteau), de allereerste WO I-reisgids over Europa.
Onder het motto ‘and now for something completely different’ bracht De Rynck toen ook een eerste kinderboek uit. Waarom een bos geen ramen heeft (Pelckmans) is een bundel met achtentwintig lichtfilosofische dierenverhalen voor kinderen van 8 tot 108 jaar. Dit boek kaapte de derde plaats weg van de Kinder- en Jeugdjury 2018-2019 categorie 8-10 jaar.
In 2018 publiceerde de auteur Vroeger was alles anders (Manteau), over het dagelijks leven in België in de jaren vijftig, vlak voor de golden sixties. Er werden reeds 10.000 exemplaren van verkocht.
In 2021 verscheen zijn nieuw kinderboek, Hoge beren vangen veel wind (Pelckmans), met vijfentwintig nieuwe dierenverhalen.
Momenteel ligt de opvolger van Vroeger was alles anders in de winkel: De golden sixties, over hoe het dagelijks leven veranderde tussen 1958, het jaar van de Expo, en 1973, het jaar van de oliecrisis. Een terugblik op een periode van ongekende welvaart, nostalgie in tijden van crisis.