De golden sixties

Tijdens de golden sixties nam de welvaart in ons land spectaculair toe. Het dagelijks leven veranderde compleet. Mensen kochten een auto, een televisie, allerlei huishoudtoestellen en er kwam een telefoon in huis. Woningen kregen een badkamer en een toilet binnen. Almaar meer vrouwen gingen uit werken, de pil werd geïntroduceerd en de eerste supermarkten openden hun deuren.

In dit boek vertelt historicus en schrijver Korneel De Rynck hoe het gewone leven veranderde tussen 1958, het jaar van de Expo, en 1973, toen de oliecrisis uitbrak. Negen thema’s komen aan bod: eten en drinken, wonen, huishouden, communicatie, gezondheid, seksualiteit, mobiliteit, werk en vrije tijd. Met ook tal van sprekende foto’s.

Een boek over spaghetti en Soubry-kamelen, de Melkbrigade en sponzig Expobrood. Over de wagens van toen, de nieuwe snelwegen en het rijbewijs dat je zomaar kon gaan afhalen; over draaibare tv-antennes en de stofzuigers van Theofiel Boemerang.

Herkenbaar voor wie die periode meemaakte, verrassend voor wie later werd geboren.

Bekijk hier de trailer van het boek.

In de media

Besproken bij: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, De Morgen, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Krant van West-Vlaanderen, Radio 1 Voorproevers, Radio 2 West-Vlaanderen, Nostalgie, Joe, Ment tv,…

Reviews van lezers

Weer is het wonder gebeurd: met 26 letters en enkele foto’s heeft Korneel de Rynck een tele-tijd-capsule gecreëerd, die mij terug bracht naar mijn jeugdjaren. (…) In ieder geval: veel dank aan Korneel de Rynck om die mooie tijden met veel bravoure weer op te wekken! **** (Marc, Bookspot, feb 2023)

Het boek van mijn jeugd. ***** (lezer op Bol.com, jan 2023)

%d bloggers liken dit: