In Europese velden

Reisgids over de Eerste Wereldoorlog

In Europese velden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

388 pagina’s, met grijsfoto’s en kaarten, verkoopprijs 19,99 euro

De eerste WO I-reisgids over Europa. 

Korneel De Rynck gidst u langs honderden bezienswaardigheden van de Eerste Wereldoorlog in heel Europa, in maar liefst twaalf landen: België, Frankrijk, Italië, Slovenië, Bosnië, Servië, Macedonië, Griekenland, Turkije, Polen, Oekraïne, Wit-Rusland. De auteur gaat naar de plaatsen waar de belangrijkste veldslagen zich hebben afgespeeld. Hij schetst het relaas van die veldslagen en biedt telkens een handig overzicht van de interessantste sporen, monumenten, begraafplaatsen en musea, doorspekt met talloze foto’s en kaarten.

Deze reisgids draait natuurlijk in de eerste plaats om de Grote Oorlog. Maar de locaties die hier worden besproken, zijn niet alleen historisch belangrijk. Het zijn ook prachtige reisbestemmingen, tout court. De oorlog speelde zich af op strategische plekken: bij rivieren, bij de zee, op heuvels of in de bergen en in de buurt van oude steden. Zo afschuwelijk de oorlog was, zo mooi is het landschap dat het decor ervan vormde. Met deze gids in de hand ontdek je zowel de donkere geschiedenis als de verrassende schoonheid van Europa en zijn diverse landen.

In Europese velden is een onmisbaar boek voor alle WO I-geïnteresseerden en voor alle reizigers die geboeid zijn door geschiedenis.

Kopen

Advertenties